Hero Image

Se satelliten Mats på film

Om du vill veta mer om den svenska forskningssatelliten Mats finns nu en spellista på Youtube med flertalet filmer om projektet.
Rymdstyrelsen
Publicerad
2019-05-08
Dela artikel:

I filmerna får vi följa med in bakom kulisserna i arbetet med Mats - från beslut till att den faktiskt byggs. Vi besöker de båda ”rymdfabrikerna” Omnisys instrument i Göteborg och OHB Sweden i Kista där Mats byggs.

Vi får också höra forskarna, på meteorologiska institutionen på Stockholms universitet, berätta om satelliten, dess uppdrag och förklara varför det är viktigt att studera vågor i atmosfären och så kallade nattlysande moln.

Mats spellista på Rymdstyrelsens Youtube-kanal hittar du här.

Large Image
OHB Kista
WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen