Rymdböcker på bokrean hero

Rymdböcker på bokrean

Idag börjar årets bokrea. Romaner, fotoböcker, barnböcker och memoarer – här finns något för alla. Men det vi lockas allra mest av är böckerna om rymden. Här tipsar vi om faktaspäckade uppslagsverk för barn, pysselböcker och känslomässiga memoarer från astronauterna som levt uppe på den internationelle rymdstationen, ISS.
Rymdböcker på bokrean
Publicerad
2019-02-26
Dela artikel:

Barnens uppslagsbok om rymden

Res ut i rymden med den här innehållsrika uppslagsboken som handlar om allt från Big Bang till jätteteleskop. Boken är full av fakta om rymden, dramatiska foton och spännande datorbilder. Den bygger på aktuell forskning och är en fantastisk guide till universum, vårt solsystem och vad som finns bortom det.

Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.

100 fantastiska fakta om rymden

I den här boken får vi ta del av hundra spännande och fascinerande fakta med syfte att inspirera och lära barn om rymden. Boken förklarar spännande påståenden om rymden med flera korta texter och en mängd bilder; Från internationella rymdstationen ser man 15 solnedgångar om dagen; Fler än en miljon jordklot får plats i solen och Ett budskap till utomjordingar har skickats ut i rymden. 

Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.

Min stora pysselbok om rymden

Hitta vägen genom galaxer, färglägg rymdfarkoster, klistra in planeterna i vårt solsystem, rymdklottra, pynta för ett utomjordingskalas och mycket mer!

Boken finns bland annat att köpa på Adlibris.

13 dygn i rymden efter 14 år på jorden: dagbok från rymden

Den 10 december 2006 klockan 02.47 lyfte rymdfärjan Discovery och Christer Fuglesang var på väg ut i rymden efter många års väntan och förberedelse. Detta är Christer Fuglesangs egen berättelse om rymdfärden. Han skriver om den nervösa uttagningen, sin krävande astronaututbildning och den långa väntan på att få resa iväg. Men framför allt handlar det om det märkliga livet i rymden.

Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.

Ett år i rymden: en livstid av upptäckter

En häpnadsväckande memoar skriven av den amerikanske Nasa-astronauten Scott Kelly som beskriver sitt år ombord på den internationella rymdstationen. Scott Kelly skildrar magin, svårigheterna och utmaningarna under resan, samtidigt som han berättar om sina färgstarka utbildningsår. Det handlar bland annat om de förödande konsekvenserna för kroppen; isoleringen från de älskade; frånvaron av jordens bekvämligheter och pressen som det innebär att tvingas leva så nära inpå andra. Christer Fuglesang har skrivit förordet.

Finns bland annat att köpa på Adlibris eller Bokus.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen