Indien satsar på bemannad rymdfart hero

Indien satsar på bemannad rymdfart

Den indiska rymdstyrelsen ISRO, Indian Space Research Organisation, presenterade nyligen att de startat ett center för bemannad rymdfart i Bengaluru, kallat The Human Space Flight Centre, HSFC.
Indien satsar på bemannad rymdfart
ISRO
Publicerad
2019-02-05
Dela artikel:

Det nya centret är inriktat på att utveckla viktig teknik för mänskliga rymduppdrag. ISRO har som mål att genomföra en bemannad rymdresa senast december 2021 i samband med sitt rymduppdrag Gaganyaan. Planen är att genomföra det första obemannade uppdraget i december 2020 och det andra i juli 2021. Där efter ska det bemannade uppdraget ske i december 2021.

Vi har tidigare skrivit om Indien som framstående rymdnation med både hög rymdkompetens och ett mycket ambitiöst rymdprogram med inriktning på samhällsnytta. Då, 2016,  hade Indien inga egna astronauter men arbetade redan då på en framtida rymdkapsel för bemannade rymdfärder.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen