Sentinel-3 visar snökaoset över Turkiet hero

Sentinel-3 visar snökaoset över Turkiet

Sentinel-3 visar snökaoset över Turkiet
ESA, CC BY-SA 3.0 IGO
Publicerad
2019-01-14
Dela artikel:

Snön har orsakat kaos i många delar av Europa i år, bland annat i Österrike och Tyskland. Nu har snön även nått Turkiet. Det visar den här bilden som Copernicus Sentinel-3 lyckats fånga den 9 januari.

Snön började falla över Turkiet den 6 januari och har gjort att byar i avlägsna områden har drabbats så hårt att myndigheter måste stänga arbetsplatser och skolor. Snöfallet har främst påverkat de östra och norra provinserna, men även stora städer i väst, inklusive Ankara. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen