Lär med månen – lärarmaterial från Esa hero

Lär med månen – lärarmaterial från Esa

Lär med månen – lärarmaterial från Esa
ESA/CESAR–M.Castillo
Publicerad
2019-01-21
Dela artikel:

Tidigt i morse, måndagen den 21 januari, kunde människor över hela Europa bevittna en total månförmörkelse och en så kallad blodmåne. En händelse som fascinerar både stora och små.

I samband med månförmörkelsen och månåret 2019 lanserar Esa nu en ny utbildningssajt: Teach with the Moon (Lär med månen). Genom att ta till vara på elevernas nyfikenhet för rymden och utforskningen av månen i synnerhet, vill Esa på det här sättet locka till lärande.

På sajten finns material som kan användas både i och utanför klassrummet för att engagera elever från lågstadiet och uppåt så som praktiska aktiviteter, lektioner, bilder, videor, infografik samt information om nuvarande och framtida Esa-uppdrag med koppling till månen.

Nästa totala förmörkelse, som kan ses från Europa, inträffar den 16 maj 2022.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen