Ny besättning till ISS hero

Ny besättning till ISS

Ny besättning till ISS
NASA/Victor Zelentsov
Publicerad
2018-11-30
Dela artikel:

Måndagen den 3 december börjar resan för tre astronauter till internationella rymdstationen ISS. För två av astronauterna är det första rymdresan. Uppdraget på ISS kommer att pågå i sex och en halv månad. Du kommer kunna följa uppsändningen live på Nasas webbplats den 3 december. 

Uppsändningen är planerad att äga rum måndag klockan 12:31 vid Baikonur Cosmodrome i Kazakhstan. Ombord på en Soyuz MS-11-raket kommer astronauterna Anne McClain från amerikanska Nasa, David Saint-Jacquesof från den kanadensiska rymdorganisationen och kosmonauten Oleg Kononenkoof från ryska Roscosmos vara. För både McClain och Saint-Jacques är det första flygningen och för Kononenko den fjärde.

Efter en resa på sex timmar och fyra banor runt jorden anländer besättningen till ISS och Soyuz-raketen dockar med rymdstationen. Två timmar senare öppnas luckorna mellan Soyuz och rymdstationen och den befintliga besättningen hälsar dem välkomna.

Följ uppsändningen live på Nasa-tv. 

Läs mer om besättningen och uppdraget här. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen