Rymdskrot föll ner i valnötsodling hero

Rymdskrot föll ner i valnötsodling

Rymdskrot föll ner i valnötsodling
Kings County sheriff's Office.
Publicerad
2018-10-24
Dela artikel:

Förra veckan slog ett metallobjekt ner i en valnötsodling i Hanford, Kalifornien. Den lokala polisen kallades till platsen för att utreda vad som skett. Man tog snart hjälp av Vandenberg Air Force Base, inte långt från nedslagsplatsen, som identifierade objektet som rymdskrot. Troligtvis en bränsletank från en kommunikationssatellit uppsänd av företaget Iridium.

Enligt Iridium kommer tanken från deras satellit Iridium No. 70 som skickades upp någon gång i slutet av 1990-talet. Detta är första gången som en del från en Iridiumsatellit återinträder i jordens atmosfär. Bränsletanken är nu tagen till Iridiums anläggning för noggrann undersökning.

Läs mer om rymdskrot och hur det påverkar rymden och jorden.

Läs mer om nyheten här.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen