Hero Image

Nu är det dags att söka till årets Rymdforskarskolor

Foto: Astronomisk ungdom
Publicerad
2018-05-04
Uppdaterad
2018-05-23

Tycker du att astronomi och rymdforskning låter spännande? Då ska du söka till sommarens rymdforskarskolor i Stockholm, Kiruna och Göteborg. Rymdforskarskolan dig en gedigen inblick i den svenska rymdbranschen och den senaste astronomiska forskningen. Under ett innehållsrikt sommarprogram får man möjligheten att fördjupa sina kunskaper i astronomi och rymdteknik, samt träffa nya vänner och delta i roliga aktiviteter.

Programmet består av föreläsningar i astronomi och rymdteknik, intressanta experiment, spännande studiebesök, och inte minst sociala aktiviteter. Totalt 84 ungdomar, 28 per program, från hela Sverige kommer att få chansen att delta i Sveriges coolaste sommarforskarskola. 
Det är gratis att vara med. Sista ansökningsdag är 20 maj 2018.

För att kunna söka ska du:

  • Vara elev på ett svenskt gymnasium, och börja åk 2 eller åk 3 på gymnasiet i höst.
  • Gå naturvetenskaps- eller teknikprogrammet, eller ha motsvarande förkunskaper i matematik och fysik.
  • Kunna delta i hela programmet på den/de orter du söker till. Alla deltagare bor tillsammans och deltar i alla aktiviteter.
  • Ha stor motivation till att delta i programmet och vilja lära dig mer om astronomi och rymdteknik

Läs mer på Astronomisk ungdoms sajt.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen