Hero Image

Francesca Capel ska studera kosmisk strålning

Publicerad
2018-02-02
Uppdaterad
2018-03-15

Francesca Capel doktorerar i partikelfysik tillsammans med Christer Fuglesang vid Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm. För två år sedan flyttade hon från Storbritannien till Sverige för att genom projektet Mini-EUSO studera ultrahög energetisk kosmisk strålning.


Mini-EUSO är ett litet UV-teleskop på 30 kilo som består av ett optiskt system, en fotodetektionsmodul och ett datainsamlingssystem. Den kommer att titta ner på jorden från ett fönster på rymdstationens Zvezda-modul och arbeta under rymdstationens lokala nattid.


Mini-EUSO skickas upp till internationella rymdstationen i december 2018 där den ska stanna i två år.

 
Läs mer om Mini-EUSO här.


 

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen