Hero Image

Voyager 1 lyckades använda sina 37 år gamla drivraketer

NASA/JPL-Caltech
Publicerad
2017-12-04
Uppdaterad
2018-03-15

Att försöka få igång en motor som stått oanvänd i årtionden brukar vara svårt. Men det hindrade inte rymdsonden Voyager 1 från att förra veckan lyckas använda sina drivraketer som inte använts på 37 år.


Voyager 1 är det av människan skapade objekt som befinner sig längst bort från jorden. Den är känd för den guldskiva med text, bild och ljud från jorden som skickades med den ut i rymden. Sonden sändes ut i rymden år 1977. Man tror att dess batterier kommer hålla till år 2025.


Läs mer om Voyager 1.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen