Vill du skicka upp din design i rymden? hero

Vill du skicka upp din design i rymden?

Vill du skicka upp din design i rymden?
ESA
Publicerad
2017-11-23
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Nu finns möjligheten för dig som är grafisk designer eller konstnär att få med din design / konstverk på den raket som i slutet av 2018 ska sända upp rymdteleskopet CHEOPS. Den vinnande designen kommer att vara synlig under startförberedelser och uppsändning, liksom på fotografier och videofilmer som tas på uppsändningsplatsen i Kourou, Franska Guyana. Designen placeras på raketens hårda yttre skal som skyddar satelliten under uppsändningen och när den passerar genom atmosfären i rymden. På en höjd av cirka 100 km kommer skalet att lossna och falla tillbaka till jorden, medan CHEOPS fortsätter i omloppsbana.

Vinnaren får delta i CHEOPS lansering i Europa och bland annat följa uppsändningen av raketen. Tävlingsbidraget ska skickas in senast den 31 januari klockan 18.00 CET. Läs mer och skicka in ditt bidrag här.

Kort fakta om CHEOPS:
CHEOPS uppgift är att studera planeter som kretsar kring andra stjärnor utanför vårt solsystem. Genom att mycket noggrant mäta hur en stjärnas ljus ändrar sig över tid kommer man kunna se om det finns en planet framför stjärnan som "skymmer" ljuset. I så fall kommer man bland annat kunna mäta planetens storlek och dess atmosfär. Sverige är en av parterna i det här spännande projektet. Här kan du läsa tidigare inlägg om CHEOPS.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen