Hero Image

Rymdsallad skördad på rymdstationen

NASA/ISS
Publicerad
2017-10-31
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Det är skördetid på den internationella rymdstationen ISS. I fredags klippte astronauterna av blad från tre olika salladsväxter, hällde på lite salladsdressing som de hade fått från Kennedy Space Center i Florida och började äta.

Att odla sallad i rymden är ett oerhört avancerat projekt. Allt sker i en kontrollerad miljö där syrehalt, temperatur och fuktnivåer mäts från markstationen.

Läs mer om den nya skörden sallad hos Nasa.

Bonus: Astronauten svarar - Hur äter man i rymden?


Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen