Hero Image

James Webb Space Telescope försenas – igen

NASA–C. Gunn
Publicerad
2017-10-09
Uppdaterad
2018-03-15

Vi har skrivit mycket om rymdteleskopet James Webb här på Rymdkanelen. Teleskopet, som är en slags uppföljare till Hubbleteleskopet, skulle från börja början sändas upp i rymden 2011. Sedan dess har uppsändningen flyttats till 2013, 2015, 2018 och förra veckan kom beskedet att uppsändningen nu planeras till våren 2019.


”Det är inte problem med hårdvaran. Det tar bara lite längre tid än väntat att integrera de olika systemen”, sa Nasas Thomas Zurbuchen i en kommentar. Det är rymdteleskopets fantastiska solsköld som är problemet. Denna sköld består av mer än 100 tunna membran.


Läs mer på Space Daily.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen