Hero Image

Tredje gången i rymden för Paolo Nespoli

 Paolo Nespoli återvände till den internationella rymdstationen 28 juli 2017 för tredje gången.
ESA-G. Rigo
Paolo Nespoli återvände till den internationella rymdstationen 28 juli 2017 för tredje gången.
Publicerad
2017-08-09
Uppdaterad
2018-03-15

Den 28 juli 2017 började den italienska Esa-astronauten Paolo Nespoli sin tredje resa till den internationella rymdstationen, ISS, tillsammans med Nasa-astronauten Randy Bresnik och Roscosmos-befälhavaren Sergei Ryazansky. Paolo är den del av rymduppdraget VITA och kommer befinna sig på ISS till och med december.


VITA står för Vitality (Vitalitet),  Innovation (innovation), Technology (teknik) och Ability (förmåga) och skapades av den italienska rymdstyrelsen ASI, som tillhandahåller uppdraget genom ett bytesavtal med Nasa. Under sitt fem månader långa uppdrag på ISS har Paolo ett fullspäckat schema med forskning och experiment där han bland annat kommer vara testperson för att bättre förstå hur kroppen påverkas i rymden. Läs mer om rymduppdraget VITA här.


Paolos Nespolis facebook-sida kan du följa uppdraget och här kan du även läsa mer om Paolo.  


Paolo Nespolis tidigare rymdresor:
Första gången Paolo besökte ISS var 2007 som en del av besättningen i STS-120. I december 2010 återvände han till ISS igen där han stannade i sex månader som en del av expedition 26/27. Under sina tidigare rymdresor har Paolo befunnit sig i rymden i hela 174 dagar.


 

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen