Studenter lagade efterrätt till rymdstationen hero

Studenter lagade efterrätt till rymdstationen

En framtida astronautefterrätt
Nasa/Allison Bills
Publicerad
2017-05-12
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Vad innehåller en del mjöl, en halv del kokossocker och ett halvt kilo jordgubbar? En framtida astronautefterrätt!

I april höll Nasa för tredje gången sin ”Culinary Challenge”, där tio lag tävlade om att skapa efterrättsrecept som en dag ska kunna tillagas på den Internationella rymdstationen ISS. En jury bestående av bland annat astronauten Karen Nyberg beslutade sedan vilken av de tio bidragen som korades till vinnare. Vann gjorde Ulster County Boces Career and Technical Center från Port Ewen, New York med sin jordgubbs- och rabarberefterrätt. Rätten var dock inte frystorkad under tävlingen. Der kommerden behöva vara för att kunna förvaras längre tid på rymdstationen.

Receptet hittar du på Nasas sajt.

Bonus: se när den svenska astronauten Christer Fuglesang berättar om vad man äter i rymden.


WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen