Hero Image

Flyg över Mars nordpol

Publicerad
2017-05-16
Uppdaterad
2018-03-15

Mars nordpol är täckt av ett tjockt istäcke som sträcker sig 1 100 kilometer över planetens topp. Isen är till ytan större än staten Texas. På vissa ställen är isen tre kilometer tjock. Isen ligger kvar vid polen hela året. Ett år på Mars är ungefär dubbelt så långt som ett jordår.


Med hjälp av bilder tagna av en kamera på rymdsonden Mars Express har nu forskare tagit fram en simulering på hur det skulle se ut att flyga över Mars nordpol.


Läs mer på DLR:s sajt.


 


This video is licenced under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 IGO (CC BY-SA 3.0 IGO) licence.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen