Cassini-Huygens Grand Finale hero

Cassini-Huygens Grand Finale

Publicerad
2017-04-21
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Under denna vecka kommer vi titta närmare på planeten Saturnus och den rymdfarkost som cirkulerat runt planeten i 13 år – Cassini.

Vi på Rymdkanalen har varit i Uppsala och träffat Jan-Erik Wahlund, forskare på Institutet för rymdfysik, och frågat om hans arbete med Cassini-Huygens. Jan-Erik har jobbat med rymdprojektet sedan 1990, alltså i hela 27år.

Precis som Cassini-Huygens, lider temaveckan om Saturnus mot sitt slut, the Grand Finale. Nasa har skapat en nedräkning för Cassinis sista tid i rymden. Den hittar du här!

Här hittar du Nasas tidslinje över Cassini-Huygens tid i rymden!  

Läs tidigare inlägg om Saturnus och Cassini-Huygens!

Har du vägarna förbi Uppsala i helgen vill vi på Rymdkanalen även tipsa om att Ångströmlaboratoriet firar 20års jubileum. Under lördagen slår laboratoriet upp dörrarna och låter sina besökare prova på teknik och naturvetenskaper, lyssna på forskare som talar om sitt arbete och mycket mer. Läs mer här!

 

 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen