James Webb Telescope, mitt i Austin hero

James Webb Telescope, mitt i Austin

James Webb Telescope, mitt i Austin
NASA/Chris Gunn
Publicerad
2017-03-14
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Hubbleteleskopets efterträdare, James Webb Telescope, är tänkt att sändas upp i rymden under 2018. Förutom att det kommer bli världens dyraste teleskop kommer det även vara världens största teleskop! Det kunde invånarna i Austin, Texas se med sina egna ögon när en fullstor modell av teleskopet placerades ut i staden under festivalen South by Southwest 8-10 mars.


Instrumentet MIRI var det första vetenskapliga instrumentet som monterades på JWST. Detta instrument har bland annat byggts av personer på Stockholms universitet, Chalmers och företaget Spectrogon i Sverige. Här kan du läsa Rymdkanalens bloggpost från maj 2012.


Här kan du läsa alla artiklar om James Webb Space Telescope på Rymdkanalen.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen