Bygg tjänster med öppna data på Hack for Sweden hero

Bygg tjänster med öppna data på Hack for Sweden

Bygg tjänster med öppna data på Hack for Sweden
Publicerad
2017-02-06
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Allt fler myndigheter publicerar idag öppna data som är fria att använda för alla. Det kan handla om allt från vattenkvalitet i havet till medelinkomst i en kommun - eller satellitdata. Den 11-12 mars 2017 kan du vara med på Hack for Sweden - ett hackaton som anordnas av 28 statliga myndigheter - däribland Rymdstyrelsen. Sista anmälningsdag är den 19 februari och det är gratis att delta.

Hack for Sweden är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 24 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data. Hack for Sweden vänder sig till studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och entreprenörer. Utmaningarna för deltagarna handlar 2017 om samhällsbyggnad, miljöinformation samt turism och friluftsliv, men det finns också ett öppet spår. En jury utser vinnarna och Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller konceptet som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data.

För att delta i Hack for Sweden 2017 måste man anmäla sig själv eller ett lag på upp till 4 personer. Har du och ditt lag långt att resa är det möjligt att ansöka om bidrag för resan. Priset till vinnarna av Hack for Sweden Award är att delta i en valfri, för området relevant, konferens till ett värde av 10 000 kr per person inklusive eventuella rese- och logikostnader. Läs mer om priserna i övriga kategorier i tävlingsreglerna.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen