En konstnärlig meteorit landar i Göteborg hero

En konstnärlig meteorit landar i Göteborg

En konstnärlig meteorit landar i Göteborg
Haroun Hajem
Publicerad
2017-01-16
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

I Göteborg planeras just nu infrastruktursatsningen Västlänken. I samband med detta stora projekt utlyste Statens konstråd en tävling där konstnärer fick drömma fram hur de skulle vilja att dessa nya vägar och brorar skulle smyckas. Ett av de vinnande bidragen är Katharina Grosses konstverk bLINK - en jättestor upplyst meteorit!  Meteoriten kommer vara 14x11 meter stor. Juryns motivering löd: "bLINK föreslår en unik och självständig gestaltning som länkar samman tid, handling och rum. Konstverket fokuserar på rörelser i området och tillför landskapet något oväntat."

Konstverket kommer sitta på en järnvägsbro och blir belyst av rosa ljus från himlen. År 2024 ska Västlänken och konstverken stå klara.

Läs mer på Statens konstråds sajt. Och här kan du läsa mer om vad som egentligen är skillnaden på meteoriter, meteorer, asteroider och kometer.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen