Fotografiet Earthrise utses till en av århundradets bilder hero

Fotografiet Earthrise utses till en av århundradets bilder

Fotografiet Earthrise utses till en av århundradets bilder
NASA
Publicerad
2016-12-13
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Den välkända bilden Earthrise togs den 24 december 1968 under historiens första bemannade månresa. Mannen bakom bilden är astronauten Bill Anders. Först fångade han bilden i ett svartvitt format, men med assistans från astronautkollegan Jim Lovell lyckades de även ta ett fotografi i färg. Fotot har gått till historien och beskrivs som mänskligheters första glimt av jordens skönhet och skörhet. Nu har tidningen TIME utsett Earthrise till en av århundradets bilder. Vi på Rymdakanalen kan inte göra annat än att hålla med om att bilden är fantastisk. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen