På menyn i rymden hero

På menyn i rymden

Så här kan en framtida måltid i rymden se ut.
NASA.
Publicerad
2016-11-28
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

I framtiden hoppas vi kunna genomföra längre bemannade rymdresor. Det betyder att mer mat kommer behöva tas med ombord till astronauterna. Inför framtida rymdresor med Nasas bemannade rymdfarkost Orion håller matforskare på att framställa en ny typ av mat som är näringsrik, har lång hållbarhet och inte skapar så mycket avfall. Nämligen bars. En bar motsvara ungefär 700-900 kalorier som både är välsmakande och smart förpackad. Hittills har forskarna skapat en mängd olika smaker, bland annat banan, apelsin och tranbär samt ingefära och vanilj. 

Det är vid Human Research Program som matforskare från Nasa arbetar med att framställa maten.  I den här filmen berättar forskarna om arbetet. 

Här kan du läsa tidigare inlägg om Orion-projektet

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen