Fantastiska bilder av jorden tagna från månen hero

Fantastiska bilder av jorden tagna från månen

Häftig bild av jorden tagen från månen
JAXA
Publicerad
2016-10-28
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Den häftiga bilden ovan kanske ser ut som datorgrafik men det är det inte. Det är en HD-bild av månens yta som togs i oktober 2008 av den japanska rymdsonden Kaguya.

Bilden är en av många som den Japanska rymdorganisationen JAXA nyligen har släppt. Under 2007 och 2009 cirkulerade ett flertal japanska rymdsonder i månens omloppsbana och samlade in en stor mängd data och bilder. Alla bilder är filmade med hjälp av ett par 2.2 megapixel HDTV-sensorer. Sonden JAXA Kaguya Spacecraft var rymduppdragets huvudsakliga fotograf. Nedan ser du häftiga filmer av jorden sedd från månens yta.

Jorden sedd från månens sydpol:  

Jorduppgång

Jordnedgång

Här kan du se alla bilder.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen