Örnnebulosan
NASA, ESA, CSA, STScI, J. DePasquale (STScI), A. Pagan (STScI)

I Sverige byggs en testmodell åt Nasa

I renrummet jobbar man för fullt med testmodellen.
Rymdkanalen.
Publicerad
2016-09-15
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

OHB Sweden bygger en testmodell åt Nasa. Den ska användas  för att testa  raketmotorerdelen till Nasas nya  bemannade  rymdfarkost Orion. Den första färden med den nya rymdfarkosten är planerad till år 2018. Orion är tänkt att kunna ta människor till månen och på sikt längre ut i rymden.

Vi besökte rymdfabriken OHB och renrummet där byggnationen pågår. Vi fick titta på testplattformen för motorsystemet som ska sitta på den europeiska servicemodulen till Orion-projektet. På OHB jobbar man för fullt för att i slutet av året kunna leverera den fullskaliga testmodellen till White Sands Test Facility i New Mexico, USA, för raketmotorprov.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen