Läs Elon Musks bok för rymdfantaster hero

Läs Elon Musks bok för rymdfantaster

Elon Musk: Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid.
Albert Bonniers Förlag.
Publicerad
2016-05-16
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Johan Köhler på Rymdstyrelsen har läst boken om Elon Musk och recenserar den för LitteraturMagazinet. För Rymdkanalen berättar han varför rymdfantaster borde gilla boken:

”Elon Musk ändrar hur rymdbranschen fungerar. Genom billigare bärraketer från SpaceX strävar han efter att låta människor kolonisera Mars. Nyligen lyckades de landa förstasteget på en liten ponton i havet, och redan 2018 ska SpaceX skicka en modifierad dragon-kapsel till Mars för att landa. Ashlee Vance förklarar i boken hur Musk tänker och gör för att lyckas där traditionella företag är fast i gamla hjulspår.

Men Musks ledarstil är kontroversiell. Han kräver extrema prestationer med snäva resurser och på mycket kort tid. Han väcker både fruktan och lojalitet hos sina anställda. Framgången beror till stor del på hans förmåga att själv greppa verksamheten och fatta de rätta besluten snabbt.”

Boken heter Elon Musk: Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid.

Rymdkanalen har i flera inslag rapporterat om SpaceX:s tidigare bedrifter, till exempel Lyckad landning av raket - en milstolpe för framtida rymdresorSpaceX visar upp nya rymdfärjan och Fler besättningsmedlemmar på ISS.

 

 

 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen