Kolla in Göteborgs nya raket! hero

Kolla in Göteborgs nya raket!

RUAG Spaces tio meter höga raket i Göteborg
RUAG Space
Publicerad
2016-05-20
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Bli inte förvånad om du ser en gigantisk raket när du kör på riksväg 40 utanför Göteborg. Det svenska rymdföretaget RUAG Space har nämligen invigt en tio meter hög replika av raketen Ariane 5, som vi skrivit om ett flertal gånger på Rymdkanalen. RUAG Space levererar datorsystem till Ariane-raketerna. Du kan läsa mer om denna raket på Wikipedia.

En anledning till att raketen fått en permanent plats i Göteborg är att RUAG Space vill fira att de funnits i staden i 25 år. Du hittar raketen ovanför Delsjömotet vid Kallebäck teknikpark.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen