Bloggen

Så gör du dina galaxägg i påsk

Så här fina galaxägg kan du göra i påsk!
Källa: Dreamalittlebigger.com
´
Publicerad
2016-03-24
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Nu är det dags för påsk och vi har hittat det perfekta påskpysslet. Gör dina egna påskägg prydda med en vacker galax. Här beskriver vi hur du kommer igång med ditt galaxägg. Dela gärna ditt mästerverk på Instagram under #galaxägg och tagga oss på @rymdkanalen.


Glad påsk och lycka till!


Det här behöver du:


  • ägg

  • akrylfärg i svart, vitt och andra valfria färger

  • svampar och penslar

  • en kopp med vit färg och lite vatten

Börja med att måla dina ägg med den svarta akrylfärgen tills de är helt täckta. När äggen har torkat målar du äggen med ett tunt lager av olika färger i cirkelrörelser. Innan äggen har torkat duttar du äggen med en svamp, börjar med den mörkaste färgen och jobba dig mot den ljusaste för att få en så dynamisk effekt som möjligt.


När ägget har torkat är det dags för nästa varv. Använd då dina mer färgglada färger, så som rosa och lila och dutta äggen med hjälp av svampen. Låt sedan äggen torka igen.


Använd nu en annan svamp och dutta den försiktigt över ägget med lite, lite svart färg för att få känslan av små svart fläckar. Använd ytterligare en ren svamp och dutta ägget försiktigt med guldfärg. Nu är ägget nästan klart men för att göra det komplett doppa en pensel i koppen med vit färg som du spätt ut med lite vatten och skvätt försiktigt några små prickar över ägget med hjälp av en pensel.


Volià, nu är ditt mästerverk klart!


Här finner du en mer detaljerad beskrivning och manual med bilder.