Möt Robyn på årets Teklafestival hero

Möt Robyn på årets Teklafestival

Robyn Carlsson tillsammans med Paulina Modlitba Söderlund (projektledare, Tekla), och Sophia Hober (dekanus, KTH) inför förra årets festival.
Sara Arnald.
Publicerad
2016-03-11
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Robotprogrammering, speldesign, proteinrening och 3D-printing. Det är något av innehållet i den teknikfestival för tjejer som artisten Robyn har initierat tillsammans med KTH i Stockholm. Teknikfestivalen Tekla hålls den 9 april. Dagen är fylld av aktiviteter och på kvällen uppträder Robyn, förstås. Anmäl dig nu.


Festivalen bjuder på 28 parallella aktiviteter inom olika områden, självklart ingår rymdforskning, där besökarna får prova på att kombinera teknik och kreativitet. Efter en dag av aktiviteter och nya intryck toppas festivaldagen med en dj-session med duon Y+M samt ett liveframträdande med Robyn.


Fram till den 18 mars kan du som är tjej och mellan 11 och 18 år anmäla dig till Teklafestivalen här, så missa inte det! Det kostar inget att delta och det är ett begränsat antal platser. På Teklafestivalens hemsida kan du även läsa mer om aktiviterterna. 


KTH:s rektor Peter Gudmundson och Robyn.
KTH:s rektor Peter Gudmundson och Robyn.

 
Foto: Märta Thisner.

Kort om Teklafestivalen:
Teklafestivalen arrangerades för första gången 2015 och är en satsning med syftet är att bredda och modernisera bilden av vad teknik är, lyfta fram kvinnliga förebilder inom teknik och att ge fler tjejer möjligheten att komma underfund med hur de själva vill och kan använda sig av teknik.


 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen