Bloggen

Studenter med rymdintresse sökes till kurs i Alperna

Bland deltagarna i Alpbach Summer School 2015 skymtar vi en svensk flagga.
FFG/Summer School Alpbach/MA Jakob.
´
Publicerad
2016-02-17
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

För 40:e året genomförs Summer School Alpbach. Det är en 10-dagars sommarkurs i de Österrikiska Alperna. Där får sextio teknik- och naturvetenskapsstudenter från hela Europa lära sig mer om rymdteknik och rymdforskning. Nu kan svenska studenter ansöka om bidrag för kursen från Rymdstyrelsen.

 

Den 12-21 juli 2016, får deltagarna lyssna till spännande föreläsningar om olika aspekter av rymdvetenskap och teknik. De får också arbeta intensivt i mindre grupper för att definiera och utforma ett rymduppdrag. Allt sker under handledning av erfarna vetenskapliga och tekniska experter inom området. Temat för årets kurs är Satellitobservationer av den globala vattencykeln.

 

Svenska studenter på universitets- eller högskoleutbildningar med inriktning mot naturvetenskap och teknik kan ansöka om resebidrag från Rymdstyrelsen för att delta i Summer School Alpbach 2016. Resebidraget täcker normalt resekostnader samt deltagaravgift till skolan, vilken inkluderar kostnader för boende och vissa måltider. Rymdstyrelsen stödjer upp till tre svenska Alpbach-deltagare.

 

Ansökan ska skickas till Rymdstyrelsen senast den 31 mars 2016.

 

Läs mer om Summer School Alpbach och hur du ansöker om resebidaget på Rymdstyrelsens hemsida.