Hero Image

På besök i Sveriges nyaste rymdfabrik

OHB Sweden har byggt flera svenska satelliter. Se en film från Rymdkanalens besök i Sveriges nyaste rymdfabrik.
OHB Sweden har byggt flera svenska satelliter. Se en film från Rymdkanalens besök i Sveriges nyaste rymdfabrik.
Publicerad
2015-11-06
Uppdaterad
2018-03-15

I Kista strax norr om Stockholm hittar vi Sveriges nyaste rymdfabrik - OHB Sweden. Här byggs satelliter för olika typer av rymduppdrag inom bland annat kommunikation, jordobservation och rymdforskning.

När Rymdkanalen kom på besök var det full fart inne i renrummet. Just monteras ett raketmotorsystem till ESAs rymdsond Solar Orbiter. Den ska skickas upp 2018 och har som uppdrag att utforska solen på närmare håll än vad som någonsin tidigare gjorts.

OHB Sweden är ett av flera bra exempel på hur duktiga vi är på rymd är i Sverige. Här jobbar drygt 70 personer från både Sverige och andra länder. Så vill du jobba med spännande rymdprojekt i framtiden så finnas med andra ord bra förutsättningar här på hemmaplan. Kika på filmen så förstår du vad vi menar! 

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen