Bloggen

Skrämmande bra rymdfilmer

Skrämmande bra rymdfilmer
´
Publicerad
2015-10-30
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

I helgen är det dags att fira Halloween. En perfekt högtid för att stänga in sig med ett gäng riktigt läskiga skräckfilmer. Här kommer Rymdkanalens skräckfavoriter med rymdtema.

Alien
Besättningen på rymdskeppet Nostromo undersöker en nödsignal från en avlägsen planet, och gör den fasansfulla upptäckten att där finns en livsform som uppstår och förökar sig inuti människokroppar. Nu måste besättningen inte bara slåss för sin egen överlevnad, utan även för hela mänsklighetens. Filmen är det första kapitlet i den stora och skräckinjagande science-fictionhistorien om Alien.

Prometheus
Filmen börjar år 2089 med att några forskare på jorden upptäcker ett visst mönster från olika utgrävningar på planeten. Trots avståndet mellan platserna och det faktum att det skiljer flera århundraden i dess historia är mönstren desamma. Detta leder till en expedition som tar forskarna med besättning på en tre år lång och skrämmande resa i vår galax.

Och för er som inte är lika vågade…

E.T
En tidlös berättelse som berört människor i alla åldrar följer den fantastiska och oväntade vänskapen mellan en vilsekommen utomjording och en 10-årig pojke. Pojken håller utomjordingen gömd för omvärlden och försöker få honom hem till den planet han kommer ifrån.