Hero Image

Gott nytt kinesiskt nyår!

Beijing i Kina. Bilden är tagen från den europeiska satelliten Sentinel-1.
ESA
Beijing i Kina. Bilden är tagen från den europeiska satelliten Sentinel-1.
Publicerad
2015-02-19
Uppdaterad
2018-03-15

Nu i dagarna genomgår Esas miljösatellit Sentinel-2 de sista testerna innan det är dags för avfärd till uppsändningsplatsen i Franska Guyana. Sentinel-2 är planerad att sändas upp i början av sommaren 2015, drygt ett år efter att den första satelliten i miljöövervakningsprogrammet  Copernicus (Sentinel-1) skickades upp i rymden. Det är just Sentinel-1 som har tagit bilden ovan över Kinas huvudstad Beijing. Bilden är tagen under slutet av 2014 och är en sammansättning av tre olika bilder. Med anledning av att det kinesiska nyåret infaller idag och att getens år tar sin början så vi vill önska alla ett gott nytt kinesiskt nyår!


Sentinel-2 testas i Tyskland.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen