Bloggen

Christer Fuglesang på skolturné

Christer Fuglesang på skolturné
´
Publicerad
2018-03-15
Dela artikel:

Den 4-8 november är Christer Fuglesang på skolturné i Sveriges norra delar. Han besöker 11 skolor i trakterna kring Skellefteå, Umeå, Östersund, Sundsvall och Falun. Turnén syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos både elever och lärare.

Här kommer vi att rapportera vad som händer och var Christer befinner sig. Så häng med!

Rymden innehåller så mycket spännande ämnen och väcker otaliga frågor. Här på Rymkanalen kan du säkert finna svaren på en hel del av dina frågor. Några funderingar och svar bjuder vi på här.

Går det att rida på en komet?
Om ett år får vi svaret. Rymdfarkosten Rosetta kommer nästa år fram till kometen med det märkliga namnet 67P/Churyumov–Gerasimenko som den ska följa på vägen in mot solen. Och i november  2014 planerar Rosetta att skicka ner en harpun med en landare till kometen. Så svaret är att en del av Rosetta ska försöka rida på kometen. 

Hur många bor på rymdstationen?
Oftast bor det sex personer på den internationella rymdstationen ISS samtidigt men det kan variera mellan tre och nio personer. Sammanlagt har 211 personer varit uppe på ISS.

Finns det liv i rymden?
Ja, vi på jorden befinner oss också i rymden. Vi har ännu inte några bevis för att det finns liv på andra ställen i rymden men sannolikheten är stor om man tänker på hur många stjärnor och planeter det finns i universum.

Christer Fuglesangs Twitter