Bilder på Rosetta och kometen hero

Bilder på Rosetta och kometen

Bilder på Rosetta och kometen
Publicerad
2014-05-07
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Rosetta’s 11-year mission began in 2004, with an Ariane-5 launch from Kourou in French Guiana. The three-tonne spacecraft is on its way towards the outer Solar System.Två bilder tagna 104 km från kometen med 17 minuters mellanrum, de läggs ihop till en bild vilket gör att man kan se kometen i 3D.

 
Rosetta
Rosetta och kometlandaren Philae

 

Rosetta har tagit flera bilder på kometen som visat sig ha en lustig form.

 


WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen