Astronaut blir aquanaut hero

Astronaut blir aquanaut

NEEMO 16 utanför Aquarius.
NASA
Publicerad
2012-06-14
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Som ni redan vet måste astronauter träna och träna och träna innan de åker upp till ISS. Man vill ju liksom inte vara helt oförbered där upp eller hur?! Så detta görs på lite olika sätt. Ett exempel på träning gör just nu Timothy Peake, en ESA astronaut som även kan kalla sig för aquanaut.


I vattnet utanför Florida har NASA ett projekt som heter NEEMO. Astronauter, ingenjörer och forskare lever då i världens största forskningsstation under vatten, som heter Aquarius. Där får de stanna i upp till tre veckor för att som sagt träna på allt från att bo trångt till rymdpromenader (som då heter waterwalks istället för spacewalks :)


Just nu är alltså Timothy Peake en av de som tränar i uppdraget NEEMO 16 och han twittrar om det, följ hans twitter astro_timpeake. Du kan också läsa mer i Astronaut Class of 2009 blogg.


Och det roligaste av allt, vill du hänga med ner? Då har ju NASA så klart inte en, men fyra (4!) webbkameror :)

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen