Hero Image
Esa.
Utbildning

Sök till sommarens rymdkurs i Alperna

Rymdkurs i Alpbach

Om du studerar teknik eller naturvetenskap på universitets- eller högskolenivå och är intresserad av rymden kan du söka till Summer School Alpbach - en tio dagar lång sommarkurs i de österrikiska Alperna. Temat för sommarskolan 2019 är ” Geophysics from Space Using Micro- or Nano-Satellite Constellations”.
Esa
Publicerad
2019-02-01
Sista ansökningsdag:
2019-03-31 00:00

Föreläsningar om tidigare upptäcker och aktuell forskning kommer att varvas med grupparbeten. Du och dina lagkamrater får, med stöd från forskare och experter inom olika rymdområden, själva förbereda ett uppdrag på årets tema. Sommarskolan är en utmaning. Det är långa arbetsdagar och du förväntas tillämpa kunskaper och tekniker som du precis lärt dig. Ditt team består av internationella forskare och ingenjörer, och du behöver balansera vetenskapliga mål och krav med realistiska begränsningar i form av design och kostnader. 
Sista ansökningsdag är 31 mars 2019.

Summer School Alpbach arrangeras av Aeronautics and Space Agency of FFG och den Europeiska rymdorganisationen, Esa, tillsammans med de nationella rymdmyndigheterna i Esas medlemsländer. I Sverige är det Rymdstyrelsen.

Här kan du läsa mer och göra ansökan till sommarskolan 2019.

Sök bidrag från Rymdstyrelsen
Är du svensk student (svensk medborgare) på universitets- eller högskolenivå med inriktning naturvetenskap och teknik kan du ansöka om bidrag från Rymdstyrelsen för att delta i Summer School Alpbach 2019. Bidraget uppgår till max 15 000 kronor och täcker normalt resekostnader samt deltagaravgift till skolan, vilken inkluderar kostnader för boende och vissa måltider. Rymdstyrelsen stödjer upp till tre svenska Alpbach-deltagare.

Uttagning
Uttagningen av de studenter som beviljas bidrag görs av Rymdstyrelsen baserat på studenternas meriter och personligt brev med motivation. Där ska det anges varför deltagandet i skolan är värdefullt för dig. Besked ges under maj 2019. 

Behörighet
För att söka till Summer School Alpbach 2019 via Rymdstyrelsen ska du vara svensk medborgare.

Ansökning sker i två delar:
Ansökan till kursen sker genom
- ett webbaserat formulär på Summer School Alpbachs hemsida.

Ansökan om resebidrag sker genom
- ett personligt brev som mailas till Rymdstyrelsen. 
I det personliga brevet ska du berätta om dig själv, dina forskarintressen samt varför deltagandet i sommarskolan är värdefullt för dig. 

Skicka ansökan om resebidrag senast den 31 mars 2019 till Perina Stjernlöf på Rymdstyrelsen, perina.stjernlof@snsa.se