Lärarfortbildning: Utforska universum – från Teneriffa

Under tusentals år har vi blickat upp mot natthimlen. Universum väcker frågor, nyfikenhet, förundran och ibland rädsla, både vetenskap och religion har funnit inspiration där. Genom lärarfortbildningen Utforska universum vill Nordic Esero ge dig som lärare i gymnasieskolan och grundskolans senare del redskap för att ta med universum in i klassrummet.
Lärarfortbildning: Utforska universum – från Teneriffa
´
Publicerad
2019-02-26
Sista ansökningsdag:
2019-04-23 00:00
Dela artikel:

20 lärare från Sverige, Norge och Finland kommer att delta. Målet är att ge verktyg som du kan använda direkt i din egen undervisning, fokus är på praktiska övningar som varvas med mer teoretiska delar. Kursen pågår 4 september till 10 december 2019 där fokus är fältkursen på Teneriffa. Där finns ett av världens bästa observatorier, Teide Observatory, som Sverige, Norge och Finland bland annat bidragit med ett optiskt teleskop till. Det och andra teleskop kommer du att få använda under kursen. 

Kursen ger dig en möjlighet att genom teleskopen utforska vårt solsystem, stjärnor och galaxer och ta del av aktuell forskning. Dessutom kommer du att lära dig hur du med hjälp av fjärrteleskop kan göra observationer från ditt eget klassrum. Det blir en mix av astronomi, didaktik, aktiv lärande och en fantastisk möjlighet att knyta kontakter med lärare från andra länder.

Kursen är kostnadsfri men deltagaren får själv bekosta resan tur och retur till Teneriffa. Efter att examinationsuppgiften är inlämnad kommer Nordic Esero att ersätta dig för halva resekostnaden (Max 2 000 NOK). Måltider och boende bekostas av Nordic Esero.

Kursen ges på engelska men examinationsuppgiften, som består av ett lektionsupplägg, kan lämnas in på svenska.

Sista ansökningsdag är 23 april 2019. 

Läs mer och ansök på Nordic Eseros webbplats.