Denna aktivitet är inställd på grund av den rådande situationen med covid-19. Kartdagarna 2020 blir inte av som planerat. Förhoppningen är att de går att genomföra till hösten 2020 och vi återkommer med mer information när vi vet mer.
Knäck Rymdkoden i Karlstad
´
Publicerad
2020-02-11
Sista ansökningsdag:
2020-03-20 00:00
Dela artikel:

Kodcentrum, Mattecentrum och Rymdstyrelsen introducerar skolmaterialet ”Leia och björndjuren knäcker rymdkoden” för ämnesintegrerat arbete i årskurs 4-6. Här får du en workshop där du lär dig mer om rymden, får en introduktion till blockprogrammering i verktyget Scratch, och en workshop med datorfria kluringar där du använder dig av matematikkunskaper och datalogiskt tänkande för att lösa utmaningarna.

Innehåll:

  • Tobias Edman från Rymdstyrelsen berättar om agenda 2030 och fjärranalys, vilken nytta man har av satellitbilder i bl a miljö- och skolarbete.
  • Workshop i Scratch och datorfria lekar med Kodcentrum.
  • Mattecentrum visar några av matteuppgifter från Rymdkoden.
  • Simon Röjder från spelföretaget Mirage Game Studios, Embracer Group, i Karlstad berättar om spelprogrammering och hur du kan inspirera barn att börja koda spel!

Det är ett tillfälle för dig som arbetar i grundskolan att få nya inspirerande upplevelser av programmering, matematik och rymden med föreläsningar och workshops. Målgruppen är alla grundskollärare som är nyfikna, tveksamma, nytänkande, livrädda, vetgiriga eller kreativa. Inga förkunskaper krävs och aktiviteten är kostnadsfri.  

Datum: 25 mars 2020 kl 16-19

Plats: Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8A, Karlstad

Anmälan görs till: perina.stjernlof@snsa.se

Senast anmälningsdag: 20 mars 2020

Antalet platser är begränsade