Rymdstyrelsen deltog i hackathon med Copernicusdata

För andra året i rad var Rymdstyrelsen medarrangör till tävlingen Hack for Sweden tillsammans med ett 30-tal andra statliga myndigheter. Syftet med Hack for Sweden är att möjliggöra utvecklingen av nya tjänster med hjälp av myndigheters öppna data. Över 200 tävlande från hela Sverige deltog i hackathonet som arrangerades i Stockholm.
Rymdstyrelsen deltog i hackathon med Copernicusdata
Foto: Angela Yong
Publicerad
2018-04-20
Uppdaterad
2019-01-22
Dela artikel:

Rymdstyrelsen deltog förutom med våra öppna data även med en presentation av Copernicusdata, framförd av Annekatrien Debien från EU-kommissionens Copernicus Support Office. Debien pratade om Copernicusprogrammet och den enorma potentialen som finns i satellitdata. Hon gav exempel på hur satellitdata redan idag appliceras och ger samhällsnytta samt poängterade att all Copernicusdata är gratis och öppen för alla. Debien presenterade även de Copernicustjänster som finns, som bland annat erbjuder redan analyserad data och som därmed är mer tillgänglig även för de icke-professionella användarna.

- Vi fick många intressanta frågor om satellitdata under Hack for Sweden. Majoriteten var kopplade till den satellitdata som tillhandahålls av Rymdstyrelsen via satellitdataverktyget Swea (Uppdaterad 22 januari 2019: Rymdstyrelsen avvecklar satellitdataverktyget Swea), säger Björn Lóven, handläggare inom teknik- och tjänsteutveckling på Rymdstyrelsen.

 

Ta reda på mer

Besök Hack for Swedens webbplats
Se en lista över alla bidrag i tävlingen