Var med och stärk svensk rymdverksamhet

Vill du bidra till att stärka Sverige med hjälp av rymdverksamhet? Då vill vi ha dina idéer! Sverige är, i förhållande till sin storlek, en viktig europeisk rymdnation. Framsynta rymdsatsningar positionerade tidigt svensk forskning, innovationsförmåga och industriell utveckling. För att hålla takt med omvärlden krävs nya idéer och fortsatta satsningar.
Var med och stärk svensk rymdverksamhet
Rymdstyrelsen
Publicerad
2022-05-25
Dela artikel:

Rymdstyrelsen har under det gångna året tagit ett initiativ med målsättningen att tillsammans med akademi, industri och försvar stärka Sverige och svensk rymdverksamhet. Genom att verka för ökade investeringar som kan utveckla svenska förmågor och skapa nytta för olika delar av samhället kan vi tillsammans uppnå målet.

Inom initiativet har två visioner utarbetats: Hållbarhet i rymden och Hållbarhet på jorden.

Initiativet söker nu förslag på idéer, projekt eller program som kan bidra till att bygga förmågor kopplade till visionerna och skapa nytta för vårt samhälle. Av de förslag som mottas kommer ett antal bjudas in till ett inspirationsseminarium i augusti för korta presentationer och efterföljande diskussion. Inget förslag är för litet eller för stort, och kan vara på tidigt idéstadium eller mer genomarbetade projekt.

Läs om hur du går till väga här