Här lever astronauter året om

Vad är tyngdlöshet? Vad är en rymdstation? Hur är det att arbeta och bo på den internationella rymdstationen? Vad är en astronaut? Dessa och många andra frågor kan du finna svaren på i det här utbildningsmaterialet. Avsett för elever i åldern 12-15 år.
´
Publicerad
2018-05-23
Dela artikel:

Elever 12-15 år

Materialet för elever mellan 12-15 år innehåller fem kapitel, vilka beskriver olika aspekter av ISS, bland annat vad det är, hur det byggs upp, hur det är att bo och arbeta ombord och hur framtida resor kommer att vara.

Pärmen innehåller även relaterade tvärvetenskapliga övningar, en lärarhandbok, en ordbok och overheadbilder. Det här skolmaterial finns att ladda ner som pdf-filer nedan. 

Modulerna kan användas för undervisning i klassrummet, som hjälpmedel för grupparbeten, ges som läxa eller kopieras och delas ut till varje elev.

Ladda ner (PDF)

Lärarhandledning

1. Vad är den Internationella rymdstationen för något?

2. Att bygga Internationella rymdstationen

3. Att leva på Internationella rymdstationen

4. Att arbeta på Internationella rymdstationen 

Ordlista

 

Poster om Internationella rymdstationen

Rymdstyrelsen tog år 2009 fram en nyhetsgrafik som på ett tydligt sätt redovisar fakta om intenationella rymdstationen, ISS, och då särskilt de svenska bidragen som finns på ISS. Du kan ladda ner den här (PDF, 12 MB).