Lärare hackar guld

Tisdagen den 17 september samlades ett hundratal lärare från Stockholms skolor i Gyllene salen i Stadshuset. Det var äntligen dags för höstens lärarhack, det Gyllene hacket.
Mattecentrum och Kodcentrum redo för hack.Foto: Sanna Filipsson
Publicerad
2019-09-20
Dela artikel:

Det blev en kväll i programmeringens tecken, olika workshops och spännande föreläsning. Rymdstyrelsen var på plats i Stockholms stadshus tillsammans med Kodcentrum och Mattecentrum. I fokus stod vårt nya digitala skolmaterial ”Leia och björndjuren knäcker rymdkoden”. Lärarna delades upp i två grupper, där den första gruppen fick prova på en programmeringsövning där de skulle koda ett spel om rymdskrot. Den andra halvan fick lösa olika matematikövningar och lära sig mer om rymden och vilken nytta vi har av den, innan det blev dags att byta platser med varandra. Målet var att ge lärarna verktyg och idéer som de kunde ta med sig hem till sin skola och redan nästa dag göra tillsammans med eleverna.  

Det digitala skolmaterialet  ”Leia och björndjuren knäcker rymdkoden” består av ett elevmaterial samt en lärarhandledning, och du hittar det här.

Large Image

Fullsatt i Gyllene salen. Foto: Sanna Filipsson

Large Image

Lärare programmerar. Foto: Sanna Filipsson

Large Image

Lärare programmerar med handledning från Kodcentrum. Foto: Sanna Filipsson