Hannah, 23, går på rymduniversitet i sommar

Hannah Petersson är 23 år och pluggar i vanliga fall till civilingenjör i rymdteknik på Luleå tekniska universitet. Men i sommar deltar Hannah som student på International Space University (ISU) Space Studies Program i Haifa, Israel.
Publicerad
2016-07-27
Uppdaterad
2018-05-02
Dela artikel:

Hannah sökte och fick pengar från Rymdstyrelsen till den avgift som universitetet tar. Hos Rymdstyrelsen har både lärare och studenter möjlighet att söka bidrag för utbildning och fortbildning, exempelvis till Nasa och Esa-praktik samt till Summer School Alpbach.

”Här på ISU har vi väldigt mycket föreläsningar, workshops och projekt om många olika saker relaterade till rymden - rymdteknik och vetenskap men också juridik och hur kroppen påverkas vid tyngdlöshet. Jag håller på med ett projekt nu som fokuserar på hur en framtida Marskolonisering skulle kunna se ut och fokus där ligger främst på hur man utformar en bas med astronauten i fokus - vilken teknik som behövs för att man ska kunna leva där och utföra experiment osv.” säger Hannah.

Program som det på ISU är en bra förberedelse inför kommande jobb för studenter eftersom rymdverksamhet i stor utsträckning är internationell.

”Det absolut bästa med att vara här är att man får träffa så härliga människor, det är 104 deltagare från 26 olika länder och det kommer nya gästföreläsare varje dag! Igår tillexempel hade vi en föreläsning med dr Buzz Aldrin, det var COOLT!” säger Hannah.

Om du vill läsa mer om Hannahs upplevelser av International Space University kan du följa bloggen http://rymdhannah.se