Ansökan öppen för praktikplatser på ESA

Den europeiska rymdorganisationen ESA har nu öppnat ansökan till nästa omgång av praktikplatser för universitetsstudenter. Praktiken är mellan tre till sex månader och möjligheter finns inom teknik, naturvetenskap, IT, samhällsvetenskap, ekonomi- och administration.
Student som arbetar
ESA
Publicerad
2020-11-18
Dela artikel:

Nu har du som är student chansen att ansöka om praktikplats hos den europeiska rymdorganisationen ESA. Du bör gå dina sista år på masternivå inom en passande utbildning för att ha chans att bli utvald. Vilka praktikplatser som finns att söka hittar du på ESA:s sida för rekrytering.

I år blir praktiken lite speciell på grund av osäkerheten som följer av COVID-19-pandemin. Det innebär att studentpraktikprogrammet kommer att erbjudas på distans. Endast för mycket sällsynta undantag (till exempel där tillgång till ett laboratorium är viktigt) kommer det finnas möjligheter att vara på plats. Detta innebär att om du väljs ut kommer du att distansarbeta från din bostadsort. Din ESA-handledare kommer att välkomna och vägleda dig virtuellt och kommer att följa dig under hela praktikperioden på digitala sätt.

Anmälan är öppen till den 10 december 2020.

Läs mer om studentpraktikprogrammet här