Hero Image

Berlin från rymden

Satellitbild tagen av Sentinel-2A över Berlin.
Copernicus Sentinel data (2015)/ESA.
Satellitbild tagen av Sentinel-2A över Berlin.
Publicerad
2015-10-05
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Den här häftiga bilden är tagen av den nyligen uppsända europeiska miljösatelliten Sentinel-2A över Berlin. Den visar stadens myller, flygplats, parker och floden Spree.Bilden togs den 9 juli 2015 och är en så kallad False color-bild. Alltså en bild där man förändrat de naturliga färgerna för att enklare kunna se olika detaljer.


Två Landsat satellitbilder visar samma område i Baltimore.
Två Landsat satellitbilder visar samma område i Baltimore.

 
Sentinel-2A skickades upp så sent som den 23 juni i år. Den ingår i miljöövervakningsprogrammet Copernicus och ska ge oss ny information om landmiljö, skogsbruk, jordbruk och andra viktiga miljöer på jorden.

Webdewey-kategori
×

Webdewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska webdewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen