Rymdstyrelsen.se använder kakor (cookies)

Webbplatsen använder kakor. Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen sätter kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.
´
Publicerad
2018-05-24
Uppdaterad
2020-03-10
Dela artikel:

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer: Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Filen används t.ex. för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren. Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne under den tiden som besökaren är på webbplatsen. De försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.

Följande kakor används på webbplatsen:

Google Analytics - varaktig kaka
Används för att studera antal besök på webbplatsens olika sidor. Genom att se vad besökarna vill läsa om kan vi fortsätta publicera innehåll som besökarna vill ta del av.

ASP.NET_Sessionid - sessionskaka
Ger besökaren ett sessionsid. Försvinner när du stänger din webbläsare.

Stäng av kakor på din dator

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator. Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras.

Om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats