Kom och träffa Sveriges nya astronaut!

Sverige har fått en ny framtida rymdfarare. Marcus Wandt från Linköping antogs som astronaut inom den europeiska rymdorganisationen ESA i slutet av förra året. Nu har du möjlighet att träffa honom och höra han berätta sin historia. Kom till ABF-huset i Stockholm den 25 januari klockan 17:00.
Marcus Wandt
ESA - P. Sebirot
Publicerad
2023-01-18
Dela artikel:

Onsdagen den 25 januari bjuder Rymdstyrelsen in till en träff med Sveriges nya astronaut Marcus Wandt. Som en bland över 22 500 sökande valdes han i november förra året ut av den europeiska rymdorganisationen ESA till att representera Europa i rymden. Marcus kommer berätta om sig själv och varför just han klarade sig igenom en av världens svåraste antagningsprocesser och vad som väntar honom nu.

Med sig har Marcus även forskarna Linda Megner och Jörg Gumbel från Stockholms universitet. Linda och Jörg är några av hjärnorna bakom det vetenskapliga instrumentet på Sveriges senaste forskningssatellit Mats som sändes upp i rymden i början av november. Vad kommer Mats göra där uppe i rymden och hur bygger man egentligen en satellit?

Som värd för hela kvällen står Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman.

Var: ABF-huset, Sandlersalen, Sveavägen 41, Stockholm

När: 17:00 – 18:30

Evenemanget är gratis och öppet för alla, men kom i tid då det är begränsat antal platser.