Rymd under Nobel Week Lights

För andra året i rad lyser Stockholms stadshus upp i rymdskrud under Nobel Week Lights. Satsningen genomförs i samarbete med Nobelprismuseet, med stöd av Stockholm stad, Stockholms Handelskammare och Rymdstyrelsen.
Stadshuset Nobel Week Lights
Jonas Appelberg
Publicerad
2021-12-06
Dela artikel:

Konst och vetenskap har alltid hört ihop. Konst inspireras av vår förståelse och upplevelse av naturen och världen runt omkring oss.

Nobelpriset har inspirerat många av de konstverk man kan ses under Nobel Week Lights. Inte minst konstverket "Earth from Space" som projiceras på Stockholms stadshus-fasad, skapad av Andreas Skärberg, creative director på företaget Pxlfld Studios, med stolt stöttning av oss.

Detta konstverk visar storskaliga händelser som äger rum i kosmos, som reser till oss på strålar av ljus som dansande fyrverkerier från universum. Extrema fenomen i rymden kommer att utforskas, samt hur allt liv på vår lilla planet påverkas av ljuset som kommer från hundratals miljoner kilometer bort. Inspirerat av forskning och fotografering av extrema fenomen i kosmos, såväl som bilder av jorden från rymden, tar detta konstverk oss på en resa och visar oss vår hemplanet i ett nytt ljus.

Nobel Week Lights engagerar konstnärer och designers att skapa ljusinstallationer på publika platser i Stockholm som ger oss en gemensam upplevelse, öppen och tillgänglig för alla. Vi är glada att kunna stödja Nobel Week Lights 2021 som gör konst och vetenskap mer lättillgänglig och engagerande. Och vem uppskattar inte lite mer ljus under en av årets mörkaste veckor?

Nobel Week Lights Stockholm 2021 äger rum 4 till 12 december och du kan se konstverket mellan klockan 16 och 22 varje dag.