Rymdstyrelsen astrofototävling 2020/2021

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare i samarbete med Stockholms stad, Astronomisk ungdom, Kamera och bild samt Populär astronomi. De vinnande bidragen får inte bara ära och berömmelse, de kommer även att ställas ut i Kungsträdgården mitt i centrala Stockholm! Det enda du behöver är kreativitet, en mörk stjärnklar kväll och en kamera.
Skymning
Göran Strand
´
Publicerad
2021-02-01
Dela artikel:

Astrofoto är ett bra verktyg för att lära sig om vår plats i universum och vad det är man ser på himlen. Vi vill med denna tävling uppmärksamma astronomin och även ge er möjligheten att få visa upp era fantastiska bilder som gestaltar det vi kan se där ute.

Deltagare kan skicka in högst tre bilder tagna mellan augusti 2020 till april 2021. Alla tävlar på lika villkor enligt de kriterier som framgår av regelverket. Bilderna får ej ha varit publicerade i dagstidning eller tidskrifter innan och måste vara tagna i Sverige, man får alltså inte koppla upp sig till teleskop utomlands. Tävlingen är öppen för alla med astronomi- och fotointresse oavsett ålder och kunskap, men du får inte arbeta som fotograf. Vi riktar oss till dig som är amatör eller avancerad amatör och drar gränsen vid att man räknas som yrkesverksam fotograf först när foto är ens huvudsakliga källa till inkomst.

Vinnarna utses av en jury sammansatt av Rymdstyrelsen bestående av verksamma astrofotografer, rymdvetare och astronomipedagoger. Utöver de estetiska och fototekniska kriterierna kommer juryn även värdera kreativitet och originalitet.

Regelverk

För frågor angående tävlingen, kontakta jonas.appelberg@snsa.se eller skicka ett meddelande i våra sociala medier:

Facebook

Instagram

Nu har deadline passerat och formuläret är stängt. Vinnarna kommer att kontaktas personligen och vi kommer att annonsera allt kommande om tävlingen i våra olika kanaler.

Lycka till alla ni som är med i tävlingen!