Rymdstyrelsen astrofototävling 2020/2021

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare i samarbete med Stockholms stad, Astronomisk ungdom, Kamera och bild samt Populär astronomi. De vinnande bidragen får inte bara ära och berömmelse, de kommer även att ställas ut i Kungsträdgården mitt i centrala Stockholm! Det enda du behöver är kreativitet, en mörk stjärnklar kväll och en kamera.
Norrsken
Göran Strand
Norrsken.
Publicerad
2021-02-01
Dela artikel:

Astrofoto är ett bra verktyg för att lära sig om vår plats i universum och vad det är man ser på himlen. Vi vill med denna tävling uppmärksamma astronomin och även ge er möjligheten att få visa upp era fantastiska bilder som gestaltar det vi kan se där ute.

Deltagare kan skicka in högst tre bilder tagna mellan augusti 2020 till april 2021. Alla tävlar på lika villkor enligt de kriterier som framgår av regelverket. Bilderna får ej ha varit publicerade i dagstidning eller tidskrifter innan och måste vara tagna i Sverige, man får alltså inte koppla upp sig till teleskop utomlands. Tävlingen är öppen för alla med astronomi- och fotointresse oavsett ålder och kunskap, men du får inte arbeta som fotograf. Vi riktar oss till dig som är amatör eller avancerad amatör och drar gränsen vid att man räknas som yrkesverksam fotograf först när foto är ens huvudsakliga källa till inkomst.

Vinnarna utses av en jury sammansatt av Rymdstyrelsen bestående av verksamma astrofotografer, rymdvetare och astronomipedagoger. Utöver de estetiska och fototekniska kriterierna kommer juryn även värdera kreativitet och originalitet.

Läs tävlingsreglerna noggrant innan du skickar in dina bidrag.

Regelverk

För frågor angående tävlingen, kontakta jonas.appelberg@snsa.se eller skicka ett meddelande i våra sociala medier:

Facebook

Instagram

Ta nu chansen att tillsammans med oss sprida allt det vackra med rymden!

Skicka in dina fotografier genom följande formulär

Genom det här formuläret ska du skicka in dina fotografier om du vill delta i Rymdstyrelsens astrofototävling. Bildfilerna får vara högst 5 megabyte stora (per bild), vinnarna måste kunna tillhandahålla en originalfil i större upplösning vid ett senare tillfälle. Glöm inte att läsa igenom regelverket noga innan du skickar in.

Genom att skicka in formuläret godkänner du även att vi registrerar ditt namn och din epost under tiden för tävlingen, som längst till 31 juli 2021. Detta gör vi för att kunna kontakta dig om du är en av vinnarna. Du kan när som helst kontakta oss på rymdstyrelsen@snsa.se och be om att dina personuppgifter ska plockas bort. I sådant fall stryks du även ur tävlingen.