Utomjordingens guide till jorden – handbok i mänskliga möten

Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman var under förra året med och drog igång ett bokprojekt tillsammans med Berättarministeriet. Boken, Utomjordingens guide till jorden, är skriven av mellanstadieelever och släpptes under förra veckan. Anna Rathsman fanns på plats under bokreleasen på Göteborgs universitet.
Utomjordingens guide till jorden – handbok i mänskliga möten
Publicerad
2019-04-15
Dela artikel:

Utomjordingens guide till jorden – handbok i mänskliga möten är en reseguide för den som är ny på vår planet där man, bland annat, får veta hur man lär känna oss människor och vilken mat som är godast. Den är skriven av 17 skolklasser från 12 olika skolor i Östra Göteborg och Angered.

Den 11 april var det bokrelease på Göteborgs universitet med de 300 författarna.  De fick ta emot diplom och böcker av Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman.

”Den här boken är ett mycket viktigt bidrag till mänskligheten” sa Anna Rathsman under sitt tacktal till författarna.

Boken är skriven på uppdrag av stiftelsen Berättarministeriet och släpps i samverkan med Rymdstyrelsen, Göteborgs universitet och Bonnierförlaget Fenix. Projektet drogs igång förra året med ett galaktiskt expertmöte med mellanstadieeleverna. Den riktar sig till alla som någon gång känt sig som en utomjordning bland människor. 

Är du sugen på att läsa boken? Du hittar den på Adlibris.se.